Over de doula

 

Uit eigen ervaring

Even voorstellen: mijn naam is Joke van Strijp (geboren 1982). Ik ben de doula van Doula Den Bosch. Ook ben ik de gecertificeerde cursusleidster van HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant. Graag bereid ik zwangere vrouwen en hun (geboorte)partner voor op een ontspannen, natuurlijke, mooie geboorte én kraamtijd. Dit doe ik door het aanbieden van doula diensten, groepscursussen, privé-cursussen en workshops.

Gelukkig kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het zeker mogelijk is om de zwangerschap en geboorte als een natuurlijke en mooie ervaring te zien en te beleven. En om een enorme inspanning te kunnen leveren, terwijl je ontspannen blijft. Soms loopt het echter anders, gepland of ongepland. En ook dan kan de geboorte van jouw kindje een prachtige ervaring zijn en een dag waar je later nog vaak positief op terug zal kijken. Als doula begeleid ik jou/jullie hierbij met toewijding, kennis en liefde. Ik ben moeder van drie kinderen, geboren in 2013, 2016 en 2018. Deze geboortes en kraamtijden leverden drie hele verschillende ervaringen op, met iedere keer weer nieuwe kennis en inzichten. Dit neem ik mee in mijn begeleiding als doula, maar uiteraard staat de nieuwe ervaring van de aanstaande moeder/ouders centraal.

Ik draag als geboortedoula graag bij aan jullie eigen unieke ervaring door jou/jullie te begeleiden in de voorbereiding en natuurlijk op de dag dat jullie de baby gaan ontmoeten! Als postnatale/postpartum doula ondersteun ik de nieuwe ouders in hun eigen thuisomgeving, vanuit een natuurlijke visie, op de eerste periode na de geboorte van de baby. Een periode van maar liefst 40 dagen mag uitgetrokken worden voor de moeder om te rusten, herstellen en te wennen aan haar kindje en nieuwe rol. Kijk eens bij de informatie over mijn diensten wat ik in deze periode voor jou/jullie kan betekenen.

 

Werk en vrije tijd

Naast doula en HypnoBirthing® cursusleidster ben ik bevoegd docent Maatschappijleer/Mens & Maatschappij voor o.a. het voorgezet onderwijs en MBO. Ik werk echter al geruime tijd niet meer in het onderwijs, wel als freelance trainer voor uiteenlopende organisaties en bedrijven.

Samen met mijn gezin woonde ik tot en met 2017 in het gezellige centrum van ‘s-Hertogenbosch maar nu sinds een paar jaar in een nieuwbouwwijk buiten de stad. In mijn vrije tijd sta ik graag in de keuken als hobbykok, met voorkeur voor plantaardige voeding. Ook lees ik graag over een verantwoorde, duurzame en gezonde lifestyle of ga ik naar een museum of de natuur in met mijn gezin.

 

De voordelen van het kiezen voor Doula Den Bosch

  • Actief als  HypnoBirthing cursusleidster, deze kennis en vaardigheden worden geïntegreerd bij de doula begeleiding
  • Tevens postpartum doula, in combinatie met geboortedoula en/of HypnoBirthing biedt dit voordelige tarieven
  • Mogelijkheid tot zwangerschapscoachingspakket (zonder aanwezigheid bij geboorte)
  • Inzetbare basiskennis van Spinning Babies, essentiële oliën en Rebozo
  • Zelf moeder van drie kinderen en zeer verschillende geboorte-ervaringen in zowel ziekenhuis als thuis
  • Goede contacten en samenwerkingen met lokale/regionale ziekenhuis en verloskundigen
  • Op de hoogte van lokale protocollen en richtlijnen
  • Breed netwerk van onder andere geboortewerkers zoals draagconsulent, babycoach, zwangerschapsyoga, voetreflexoloog, acupuncturist en borstvoedingsconsulenten/lactatiekundigen
  • Gespecialiseerd in vegan/vega postpartum voeding

 

Kijk hier voor de tarieven.

Kom je graag in contact met doula Joke? Dat kan via het contactformulier.

 

Scholing

2023 Workshop ‘Evidence based geboorteplan en bevalkaart’ –Dr. Claire Stramrood Beval beter

2022 Workshop ‘Begeleiden van vrouwen met traumatische bevalervaring’- Dr. Claire Stramrood – Beval beter

2022 Bijscholingsdag postpartum massage – Gentle Beginnings i.s.m. Postnatal Support Network – ‘s-Hertogenbosch

2021 Basiscursus Klankschalen en vervolgcursus Klankschalenmassage 1 – Happynings Soundhealings – Breda

2020 Training Aromatherapie voor zwangerschap en geboorte – Joyce Hoek Pula – Embracing Birth – Amsterdam

2020 Meerdaagse workshop Spinning Babies® – Jennifer Walker en Marlies Phielix – Gorinchem

2019 Training Foundation birthdoula en Advanced birthdoula  – BiA doula training – Amsterdam

2019 Training Postnatale/Postpartum doula – Postnatal support network – Rotterdam

2018 Workshop Spinning Babies® – Jennifer Walker -Amsterdam

2018 en 2021 Lezingen Anna Verwaal – geboortepatronen, geboortehormonen en geboortegeschiedenis – Anna Verwaal From womb to world bij Weleda Insights Trainingen – Zoetermeer

2017 Opleiding HypnoBirthing docent – HypnoBirthingThe mongan method  (The HypnoBirthing Institute) – Antwerpen

 

“Joke is heel benaderbaar, ik had het gevoel dat ik alles tegen haar kon zeggen. Ze is heel duidelijk, zal het ook zeggen als dingen niet kunnen en schetst de juiste verwachtingen. Joke is betrokken, rustig, en kan goed inschatten welke ondersteuning op welk moment nodig is.”