Media

Boeken over zwangerschap, geboorte, voeding, kraamtijd en opvoeding
 • HypnoBirthing – The Mongan Method – Marie Mongan – 4th edition (EN talig)
 • HypnoBirthing – The Mongan Methode – Marie Mongan (NE talig)
 • Vrije geboorte – Anna Myrthe Korteweg
 • Positief over bevallen – Milli Hill
 • Ik ga relaxed bevallen – Georgina Kwakye
 • Het nieuwe borstvoedingsboek – Kleintjes en Veldhuizen
 • Mama ‘en – Nina Pierson (ook een podcast)
 • The mindful mother – Naomi Chunilal
 • Het attachment parenting book – William & Martha Sears
 • The first forty days – Heng Ou (EN talig)
 • De eerste 40 dagen – Heng Ou (NE talig)
 • Baby’s weten wat ze willen – Aletha J. Solter
 • The birth partner – Penny Simkin
 • Ina May’s guide to childbirth – Ina May Gaskin
 • Geboortebegeleiders aan het woord – Sabine van Onselen
 • Natuurlijk in balans tijdens de zwangerschap -Tanja Daniels en Petra Lomartire
 • Kiind magazine over natuurlijk ouderschap, zwangerschap en geboorte
 • Natuurlijk bevallen – Rieneke de Kroon
 • Opvoeders en huttenbouwers – Kiind
 • Mijn lichaam, mijn baby, mijn keuzes – Milli Hill
 • Birthday – Lieve Blancquaert

het-nieuwe-borstvoeding-boek  vrije_geboorte positief_over_bevallen het_attachment_parenting_boek

 

HypnoBirthing & Doula Den Bosch  besloten groep op Facebook

Facebook_logo

Hier lees je regelmatig nieuwtjes rondom HypnoBirthing, kan je leuke of interessante artikelen lezen en mooie filmpjes bekijken over zwangerschap, geboorte en ouderschap. Je kunt in de besloten groep zoeken op onderwerp (d.m.v. de loop/zoekvenster) op onderwerpen waar jij meer over wilt weten, bijvoorbeeld borstvoeding, ademhalingstechnieken, uitpulseren navelstrengen, vitamines, toucheren, voeding enz. Je kan zelf een lidmaatschapsverzoek voor deze groep indienen.

 

HypnoBirthing & Doula Den Bosch op Instagram

Instagram_logo

Volg deze pagina voor inspirerende foto’s, quotes, afbeeldingen en filmpjes over zwangerschap, geboorte , doula diensten, HypnoBirthing, kraamtijd en ouderschap.

 

HypnoBirthing Den Bosch – cursussen en workshops

Lees hier alles over het aanbod van cursussen en workshops rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd van HypnoBirthing Den Bosch.

 

YouTube kanaal van HypnoBirthing International

Garantie voor urenlange positieve input! Veel filmpjes over mooie geboortes en ook playlists met rustgevende muziek en testimonials van cursisten.

YouTube kanaal van HypnoBirthing & Doula Den Bosch

Filmpjes met korte uitleg over verschillende zwangerschaps- / geboorte- / en kraamtijd gerelateerde onderwerpen, besproken vanuit de natuurlijke visie. Verder een playlist met mooie geboortefilmpjes, muziek en uitleg over o.a. de ademhalingstechnieken, Rebozo, acupressuur en veel meer!

Youtube_logo

Spinning Babies 

spinning-babies-logo

Aanpak voor het optimaliseren van de positie van de baby.  Vooral nuttig bij het (voorkomen van) stuitligging en bekkenklachten. Website vol informatie en oefeningen. HypnoBirthing & Doula Den Bosch is ook getraind in een gedeelte van deze aanpak en kan je ondersteunen met de oefeningen in de cursus.

 

Mooie bevallingen.nl

Deze website staat boordevol mooie geboorteverhalen, prachtige filmpjes en een blog. De bedenker van dit project vindt het, net als HypnoBirthing Den Bosch, belangrijk dat de positieve verhalen gedeeld worden! Zij is er ook van overtuigd dat het lezen van mooie geboorteverhalen tijdens de zwangerschap een gunstig effect kan hebben op het verloop van de bevalling.

 

Vrije geboorte

Naar het gelijknamige boek, een website vol met inspirerende geboorteverhalen, filmpjes en informatie/blogs over een geboorte vanuit eigen regie.

 

Evidence based birth

Een enorme bron van informatie over, zoals de titel al zegt, zwangerschap en geboorte statistieken, gestaafd met bronnen vanuit onderzoeken. Hierdoor raak je geïnformeerd en bekrachtigd.

 

HypnoBirthing Nederland-België

De vereniging van HypnoBirthing® docenten – The Mongan Method, in Nederland en België.

 

Postnatal Support Network

Promoot een periode van 40 dagen voor rust, hechting en herstel na de geboorte. Op deze pagina vind je uitleg over het belang van een goed voorbereide en georganiseerde postpartum periode en veel tips zoals recepten en over zelfzorg. Je kan lezen hoe je zelf een support netwerk organiseerd vanuit je eigen kring of hoe en waarom je een postpartum doula kan inhuren. Op deze pagina staat uiteraard douladenbosch vermeld als getrainde postpartum doula en veel collega’s nationaal en internationaal.

 

Borstvoeding.com en  La Leche League

Simpele, duidelijke informatie over borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken. De websites bevatten artikelen, deskundigen, A-Z over borstvoeding en een webshop.

 

HypnoBirthing institute

HypnoBirthing® Practitioner Certification FAQs - Jules The ...De internationale website van het HypnoBirthing instituut met informatie voor aanstaande ouders en andere geïnteresseerden. Engelstalig! HypnoBirthing wordt gegeven in circa 40 landen wereldwijd!

 

Vegan Friendly Keurmerk

Doula Den Bosch heeft sinds mei 2021 het Vegan Friendly Keurkmerk. Dit betekent dat een groot gedeelte van de diensten die ik lever en de producten die ik gebruik vegan zijn (resp. plantaardige bron, niet op dieren getest, diervriendelijk). Als lid van de NVV krijg je bij Doula Den Bosch ledenpasvoordeel. Vermeld op je intakeformulier voor doula diensten dat je lid bent en krijg een leuke goodiebag. Op de pagina www.veganfriendly.nl vind je nog veel meer (lokale) bedrijven die dit keurmerk verdienen en dus zeer diervriendelijk werken.