Modiara en Stan – eerste kindje – geboortedoula

Own your pregnancy

Een doula is geen trend, een doula is het beste cadeau wat je jezelf en je geboortepartner kan geven. Een bevalling vindt waarschijnlijk een of enkele keren plaats in je leven en daarom is het de investering volledig waard.

Tijdens de zwangerschap van onze eerste zoon wist ik 1 ding zeker: mijn lichaam en mijn bevalling. En dat is precies hoe Joke op ons pad kwam. Een doula is jouw stem tijdens de bevalling, jouw steun en vraagbaak in de weg ernaartoe, de persoon die voor jou als zwangere en voor jullie als aanstaande ouders zorgt. En misschien wel spirituele gids. Dit is precies wat Joke doet.

Een bevalling is spannend maar ook een prachtige ervaring. Er komt een nieuw mens op de wereld. Tijdens onze sessies met Joke kwamen we samen tot dit inzicht en kreeg mijn partner de handvatten over hoe hij er voor mij kon zijn tijdens het moment zelf. Als je een team en/of geboortepartner hebt die je vertrouwt dan zie je in dat je niet alleen bent waardoor je de beste kans hebt op een kalme, comfortabele en efficiënte bevalling. Tijdens de bevalling zaten ik, mijn partner en Joke samen in het moment. Ik wist dat ik op beiden kan bouwen. Vooral de drukpunten en andere ondersteunende technieken waren erg fijn.

Ik heb erg veel bewondering voor de manier waarop Joke zich verbindt met een (toekomstig) gezin, de nazorg en de oprechte manier van ondersteuning bieden maakt dat ze altijd een speciale indruk achterlaat. De fascinatie en verwondering voor de zwangere, de bevalling, het kind en hoe dit alles verbonden is met de natuur en de geest is wat Joke ter tafel brengt.

Wij zeggen doen!