Loes en Kevin – ‘s-Hertogenbosch – geboortedoula en HypnoBirthing privé-cursus

Voor de geboorte van ons eerste kindje hebben we gekozen voor de HypnoBirthing cursus privé en doula begeleiding van Joke. Tijdens de cursus veel geleerd en veel tips gekregen om mij zo goed als mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Als we vragen hadden, was Joke altijd beschikbaar. Samen hebben we duidelijk een geboorteplan gemaakt en gekeken wat de rol van Joke hierin zou zijn. Dit zorgde ervoor dat ik met vertrouwen en gezonde spanning aan de bevalling begon.

De bevalling liep helaas niet zoals ik het had gewild en na 35 uur flinke weeën nog maar 1-2 cm ontsluiting. Dit was het moment om van mijn bevalplan af te wijken. Mijn partner en ik hebben samen de keuzes overwogen en als we hulp nodig hadden, konden we Joke inschakelen en kregen we de informatie die we nodig hadden. Tijdens de bevalling raakte ik soms in paniek als de gynaecoloog aan mij vroeg een keuze te maken. Joke hielp ons dan met het herinneren wat we besproken hebben tijdens het voortraject en besprak met ons alle voor en nadelen zodat ik zelf een beslissing kon nemen. Uiteindelijk is na 46 uur onze zoon geboren en ben ik super trots dat het gelukt is en voel ik me erg krachtig.

Door de cursus en begeleiding was ik erop voorbereid dat ik eventueel van mijn bevalplan af zou moeten wijken. Ik sta achter de keuzes die ik heb gemaakt en ben blij dat ik alles wat in mijn bevalplan stond, wat ik wel heb kunnen doen, heb gedaan.