Geert en Mylène – eerste kindje – geboortedoula

Het was ontzettend fijn om doula begeleiding te hebben bij mijn eerste zwangerschap. We hebben er ontzettend veel van geleerd over de zwangerschap en vooral over de keuzes en mogelijkheden die je hebt tijdens de bevalling. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met veel zelfvertrouwen richting de geboorte ging en ook alle vertrouwen hierin had. Wat uiteindelijk ook heeft geresulteerd in een hele fijne bevalling waar ik goed op terug kijk!

In de laatste twee weken van de zwangerschap vond ik het wel steeds spannender worden vooral toen ik de 41 weken over ging. Komt hij nog wel uit zichzelf? Mensen gingen appen en ik werd alsmaar onrustiger. Hier met Joke ook over gesproken en tips gehad om het aangenamer te maken.

Uiteindelijk na een paar accupunctuur behandeling ook nog een voetreflexmassage gedaan en toen meldde meneer zich die nacht. Wat was ik blij en opgelucht dat het begon en ik niet meer voor extra controle naar het ziekenhuis hoefde.

Joke midden in de nacht gebeld en die was om 7 uur in de ochtend bij ons. Begin van de middag, half 1, was Morris geboren en wij ontzettend trotse, blije en opgeluchte ouders.