Doula diensten (geboorte en postnataal/postpartum)_oud

Geboortedoula

Als getrainde geboortedoula sta ik je graag bij tijdens het geboorteproces, van begin tot eind. Ruim voorafgaand aan de geschatte uitgerekende datum zien wij elkaar minimaal twee keer. We bespreken jouw/jullie wensen en behoeften t.a.v. de zwangerschap en de geboorte en we leren elkaar beter kennen. Ik ga eventueel mee naar een afspraak met de zorgverlener (verloskundige of gynaecoloog) en we bespreken het geboorteplan.

Rondom de uitgerekende datum ben ik vier weken lang exclusief beschikbaar voor jou. Als de baby zich aandient, of wanneer de geboorte eventueel gepland start, ben ik dag en nacht oproepbaar en beschikbaar voor jou. Ik kom naar je huis, het ziekenhuis of geboortecentrum en blijf tot en met de geboorte en ongeveer twee uur hierna. In de kraamweek hebben we nog een keer persoonlijk of telefonisch contact met elkaar en na een aantal weken komen we nogmaals samen om terug te kijken op de geboortedag van jullie kindje en om af te sluiten.

Lees hier uitgebreid over wat ik als doula voor jou/jullie kan betekenen. Informatie over onder andere massage, voeding, natuurlijke pijnstilling en bewaker wensen en grenzen romdom het geboorteproces lees je daar.

Lijkt het je prettig om mij in te huren als geboortedoula? Neem dan gerust contact op. We plannen eerst een vrijblijvende, kosteloze afspraak. Het is belangrijk dat het klikt tussen ons. Ik ga immers aanwezig zijn bij een van de belangrijkste en mooiste dagen uit jouw/jullie leven, de geboorte van je kind! Pas na de kennismaking besluit je of wij samen verder gaan en dan geven we verder invulling aan mijn rol als jouw/jullie geboortedoula. Kijk hier voor de tarieven van de diensten van Doula Den Bosch.

Zwangerschapscoaching

Lijkt het jou fijn om zeer goed voorbereid, en onder professionele begeleiding jouw geboorteavontuur tegemoet te gaan? Maar wil je geen extra persoon, in de vorm van een geboortedoula, aanwezig bij de geboorte? Kies dan voor het zwangerschapscoachingspakket.

Dit omvat drie afspraken tijdens de zwangerschap, met jou als zwangere en eventueel met je partner of andere betrokkenen zoals je verloskundige. Tijdens de afspraken bespreken we onder andere het geboorteplan en verder vullen we het naar behoefte in. Denk hierbij aan: ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, gesprek over eerdere geboorte-ervaring of het voorbereiden op jouw specifieke geboorte zoals een inleiding of geplande keizersnede. Los van deze afspraken hebben we gedurende de zwangerschap regelmatig contact en bied ik op afstand nog ondersteuning tot 6 weken postpartum. Ik ondersteun je met oefeningen en informatie op maat en ik leen je graag een van mijn boeken over zwangerschap, geboorte of kraamtijd.

Postnatale/postpartum doula

Als getrainde postnatale doula of postpartum doula sta ik jou/jullie thuis bij in de eerste periode na de geboorte. Ik ben niet in plaats of naast de kraamzorg en geef geen medische zorg. Ik ben er bij voorkeur in de weken daarna, juist als de kraamhulp weg is en als de nieuwe moeder er weer ‘alleen’ voor staat. Als postnatale doula ben ik voorstander van een periode van 40 dagen van rust, binding en herstel, voor moeder en kind, na de geboorte. Als de partner en of eerdere kind(eren) hierbij betrokken worden, dan is dat nog fijner!

Graag kom ik, in overleg meerdere keren verspreid over deze periode of misschien maar één of twee keer, naar jou toe om je de ondersteunen in dit zogenaamde vierde trimester. Van te voren bespreken we (telefonisch of persoonlijk) waar jouw/jullie behoeften liggen en wat belangrijk is in jouw gezin. Lees hier uitgebreid over de toegevoegde waarde van de doula. Informatie over wat zij allemaal voor jou kan doen en de mogelijkheden die er zijn lees je ook daar.

Lijkt het je prettig om mij in te huren als postnatale/postpartum doula? Neem dan gerust contact op. We plannen eerst, nog in de zwangerschap, een vrijblijvende, kosteloze afspraak. Het is belangrijk dat het klikt tussen ons. Ik ga immers een bijdrage leveren aan een hele bijzondere periode in jouw/jullie leven, de kraamtijd. Pas na de kennismaking besluit je of wij samen verder gaan en dan geven we verder invulling aan mijn rol als postnatale doula.

Zit je al in je kraamtijd of zijn wij al bekend met elkaar? Bel dan gerust op om jouw behoeften en de mogelijkheden te bespreken. Kijk hier voor de tarieven van de diensten van Doula Den Bosch.