Cursussen

Doula Den Bosch verzorgt ook cursussen en coaching rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Hierin combineert doula Joke haar kennis en ervaring als doula, moeder en getrainde cursusleidster. Dit aanbod wordt verzorgd door HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant.

De meest ‘populaire’ cursus is de HypnoBirthing® zwangerschapscursus. Deze bestaat uit vijf (groepsverband) of vier (privé-cursus )bijeenkomsten waarin de zwangere en haar partner op een praktische en positieve manier volledig geïnformeerd worden over het natuurlijke geboorteproces. Ook is er veel aandacht voor (ontspannings-)oefeningen, ademhalingstechnieken en visualisaties. Als er voor uitgebreide cursus geen tijd of behoefte is, dan is de Eendaagse cursus Natuurlijke geboorte ook een fijne manier om een aantal praktische technieken te oefenen en basiskennis over het geboorteproces te leren.

Daarnaast wordt de privé-sessie veel geboekt. Hierin kan bijvoorbeeld het geboorteplan of liever gezegd, de geboortevoorkeuren uitgebreid besproken worden, een medische ziekenhuisgeboorte voorbereid worden of juist lekker praktische oefeningen gedaan worden uit de Spinning Babies aanpak of met de Rebozo doek.  De partner kan veel ‘hands on’ tips krijgen voor comfort verhogende en pijn verlichtende handelingen voor de zwangere en/of barende vrouw.

Recent is er ook steeds meer aandacht voor het vierde trimester, oftewel de verlengde kraamtijd. HypnoBirthing Den Bosch verzorgt met regelmaat een mooie cursus waarin deze Postpartum periode centraal staat en keuzes die daarin, vanuit natuurlijke visie, gemaakt kunnen worden. We spreken in veilig groepsverband over o.a. emoties en hormonen in de kraamtijd, borstvoeding, herstellende voeding voor de nieuwe moeder, babydragen en wisselen veel praktische tips uit.

De cursussen worden op een aantal vaste cursuslocaties georganiseerd. Daarnaast is het dus mogelijk om een privé-sessie te boeken waarbij doula en cursusleidster Joke bij jou aan huis komt. Kijk voor het volledige aanbod van cursussen en coaching op de website van HypnoBirthing Den Bosch.