Cursussen en workshops

Doula Den Bosch verzorgt ook cursussen en workshops rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Hierin combineert doula Joke haar kennis en ervaring als doula, moeder en getrainde cursusleidster. Dit aanbod wordt verzorgd door HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant.

De meest ‘populaire’ cursus is de HypnoBirthing® zwangerschapscursus. Deze bestaat uit vijf (groepsverband) of vier (privé-cursus )bijeenkomsten waarin de zwangere en haar partner op een praktische en positieve manier volledig geïnformeerd worden over het natuurlijke geboorteproces. Ook is er veel aandacht voor (ontspannings-)oefeningen, ademhalingstechnieken en visualisaties.

Daarnaast wordt de workshop ‘Een goed gesprek’ veel geboekt. Hierin kan bijvoorbeeld het geboorteplan of liever gezegd, de geboortevoorkeuren uitgebreid besproken worden, een medische ziekenhuisgeboorte voorbereid worden of juist lekker praktische oefeningen gedaan worden uit de Spinning Babies methode of met de Rebozo doek.  De partner kan veel ‘hands on’ tips krijgen voor comfortverhogende en pijn verlichtende handelingen voor de zwangere en/of barende vrouw.

Recent is er ook steeds meer aandacht voor de postpartum periode, oftewel de verlengde kraamtijd. HypnoBirthing Den Bosch verzorgd met regelmaat een mooie workshop waarin Het vierde trimester centraal staat en keuzes die daarin, vanuit natuurlijke visie, gemaakt kunnen worden. We spreken in intiem groepsverband over o.a. emoties en hormonen in de kraamtijd, borstvoeding, herstellende voeding voor de nieuwe moeder, babydragen en wisselen veel praktische tips uit.

De cursussen en workshops worden op een aantal vaste cursuslocaties georganiseerd. Daarnaast is het mogelijk om privé-sessies te boeken waarbij doula en cursusleidster Joke aan huis komt. Kijk voor het volledige aanbod van cursussen en workshops op de website van HypnoBirthing Den Bosch.